Familieopstelling poppetjes.jpg

Familie

opstellingen

zet jouw

onderbewuste

 

systeem

 

in beweging

Familieopstelling

  • Voel jij dat je niet in beweging kunt komen door eventuele blokkades?

 

  • Heb jij een levensvraag, loop je ergens in vast, wil je meer inzichten en duidelijkheid in je leven over bepaalde zaken?

 

  • Wil jij je weer vrij voelen van eventuele lasten, die je onbewust met je meedraagt?

 ​​

Een familieopstelling is een krachtig instrument om mee te werken. Het geeft snel inzicht en helderheid in onbewuste patronen. 

Wat is een familieopstelling?

Een opstelling is een weergave van het systeem waar we allemaal deel van uitmaken. Dat kan zijn je familie, een organisatie, je werk, etc. Onbewust en natuurlijk ook bewust hebben allerlei gebeurtenissen invloed op ons leven. Maar soms weten we niet eens hoeveel invloed dit heeft op jouw eigen gevoel, handelen, denken, etc.

Bijvoorbeeld: je moeder heeft in haar jeugd een broertje verloren wat op jonge leeftijd is overleden. Dit was zo’n pijnlijke traumatische gebeurtenis, dat jouw oma en opa hier niet over konden praten en er over gezwegen werd. Wat betekende dit voor jouw moeder? Want ook jouw moeder zat met haar pijn en verdriet en kon hier niet over praten met haar ouders. Al met al: het overlijden van het broertje kreeg geen plek. Letterlijk geen plek, als we er systemisch naar kijken, want er werd niet over gepraat en gevoelens hierover konden niet gedeeld worden. Pijn en verdriet moet hoe dan ook aangekeken worden en het overleden broertje moet een plek krijgen in het systeem.

Als dit niet gebeurt kan jouw moeder dit enorme verlies c.q. trauma niet verwerken en kan zij onbewust dit overdragen op jou. Jij kunt hierdoor onbewust het verdriet van jouw moeder gaan dragen. Heel bijzonder hoe dit werkt, want ook jij kan daardoor niet leren om te praten over verlies, trauma’s, emoties. Eigenlijk kan het zo van generatie op generatie doorgegeven worden.

Je komt in je leven steeds triggers tegen, die jou eraan herinneren dat je ergens wat mee moet doen. Zie dat als een cadeau, want het leven wil jou iets leren, zodat je meer groeit naar bewustwording.

Door een familieopstelling te laten doen, waarbij jij inzicht wilt krijgen in het feit dat je bijv. slecht over verlies kunt praten of met verlies kunt omgaan en/of je emoties niet goed kunt uiten als het gaat om verdriet, wordt er helder welke onbewuste patronen er spelen in jouw familielijn.

Dit kan zo bevrijdend voelen, omdat er in een opstelling ook zaken geheeld worden, wat zo belangrijk is voor je persoonlijke groei!

 

Wat is een representant?

Wanneer jij een familieopstelling laat doen, ben jij de vraagsteller en kun je een verlangen uitspreken, dus bijv.: “Ik wil graag inzicht krijgen in het feit dat ik niet goed kan praten over mijn gevoelens”.

Bij een opstelling zijn verschillende representanten aanwezig, die van alles kunnen vertegenwoordigen: een persoon, een gevoel, een onderwerp, een verlangen, etc.

Hoe werkt dit?

Een representant pikt als het ware de energie op van een persoon, een verlangen, etc.

Voordat de opstelling begint heeft de begeleider (ik) een paar dagen van tevoren met jou een gesprek voor meer achtergrondinformatie.

Tijdens de opstelling bepaalt de begeleider welke personen er in het “veld” (de ruimte waar de opstelling plaatsvindt; online is dit een apart scherm) gehaald worden. Als we naar bovengenoemd voorbeeld kijken, kan ik vragen aan jou: “Kies iemand voor jezelf uit”. Jij kiest dan 1 representant uit en vraagt: “Wil jij mij zijn?” Omdat we met energie werken, voelt deze persoon in op jouw energie. Het is wonderbaarlijk wat er gebeurt, maar als je er naar kijkt, denk je echt: “Dat ben ik!”

Zo kunnen meerdere representanten ingezet worden.

Naast de vraagsteller heeft de representant ook altijd iets aan een opstelling, je wordt nl. niet voor niks voor een “rol” uitgekozen, omdat jij daar op resoneert. Dat geeft ook helderheid en inzichten voor de representant.

Foto Pauline.jpg

Waarom ben ik zo enthousiast?

Zelf heb ik al vele opstellingen mogen meemaken, hetzij als

vraagsteller, maar ook als representant en het heeft mij persoonlijk ontzettend veel gebracht: helderheid, inzichten, ik heb dingen mogen uitspreken naar anderen, rust, heling, bewustwording, persoonlijke

groei, ik heb zaken terug mogen geven, die ik jaren heb gedragen en

die niet bij mij hoorden.     

 

Het heeft voor mij persoonlijk heel veel bijgedragen aan een stuk

Geluk in mezelf!

Daarom ben ik zelf zo’n grote fan van familieopstellingen

en zo enthousiast, dat ik dit wil delen met iedereen! 

 

Ik ben opleidingen hierin gaan volgen bij Ingrid Dykstra Academy

en geef 1 op 1 opstellingen, maar ook live en online met

representanten.

 

Ik voel me super dankbaar dat ik op deze manier mag bijdragen aan

een stuk bewustwordingsproces van volwassenen, ouder(s), maar ook

van kinderen en jongeren.

Ook een gezinsopstelling is mogelijk.

 

Zie voor meer info:                                                     https://www.gelukinjekind.nl/familieopstellingen

Data familieopstellingen

 

Locatie Vlissingen: Edisonweg 8A

  • Woensdag 8 december 2021 om 19.30 uur (representanten welkom)

  • Woensdag 26 januari 2022 om 19.30 uur (representanten welkom)

20210630_185021.jpg

Locatie Breda: Zuiderlicht, Kloosterlaan 138A

  * Donderdag 2 december 2021 van 18.45 - 22.00 uur

     (Nog plek voor een aantal representanten)

  * Zondag 11 december 2021 van 09.30 - 17.00 uur:

     Consultendag: ruimte voor 3 uitgebreide consulten incl. een

     1 op 1 familieopstelling zonder representanten.

     Duur 2 uur:

     - 09.30 - 11.30 uur (gereserveerd)

     - 12.30 - 14.30 uur (gereserveerd)

     - 15.00 - 17.00 uur (gereserveerd)

  * Zondag 19 december 2021 van 09.30 - 14.00 uur incl. lunch

     (Nog plek voor een aantal representanten)

  * Zondag 9 januari 2022 van 09.30 - 14.00 uur incl. lunch

     (Plek voor vraagstellers en representanten)

  * Zondag 13 februari 2022 van 09.30 - 14.00 uur incl. lunch

     (Plek voor vraagstellers en representanten)

  * Zondag 13 maart 2022 van 09.30 - 14.00 uur incl. lunch

     (Plek voor vraagstellers en representanten)

  * Zondag 10 april 2022 van 09.30 - 14.00 uur incl. lunch

     (Plek voor vraagstellers en representanten)

     

Ruimte Zuiderlicht Breda.jpg

Interesse?

Je kunt je opgeven als vraagsteller of als representant via gelukinjou@gmail.com

Voor de vraagsteller vindt er altijd een voorgesprek plaats van 1 á 1,5 uur en een week na de opstelling een nagesprek.

Wil je eerst meer informatie, neem dan gerust contact met mij op via 06-49666630 

 

Ook wanneer je liever een 1 op 1 opstelling wilt.

Reviews familieopstelling met representanten (online)

"Heel bijzonder en mooi dat iedereen ook direct die energie kon oppakken. Nadat je een rol kreeg voelde je en vertaalde je de rol (alle emoties). Mooi dat je op deze manier ook online een opstelling kunt doen met een groep. Geweldig! Alles heeft energie, zelfs voelbaar via een pc scherm"

Mieke

“Heel bijzonder om te ervaren dat je de energie gelijk oppikt. Bij een volgende opstelling kan je me weer vragen als representant. Ik vond het een bijzondere ervaring om erbij te mogen zijn”

Annemiek

“De rol van mij is ook heel mooi neergezet. Fijn om de dingen die ik mijn leven lang niet heb kunnen zeggen nu uitgesproken zijn. Dat geeft mij ruimte en vrijheid (mijn verlangen). Ik heb nieuwe inzichten gekregen waar ik ook nog iets mee mag doen"

Nel

“Pauline wat heb je het goed gedaan. Zoals je bent, rustig en met alle aandacht en liefde.

Heel fijn”.

José

“Online heeft ook zo zijn voordelen: geen reistijd, in je eigen omgeving kunnen blijven, terwijl de energie toch ook voelbaar is en de verworven inzichten aan het einde van de opstelling er niet minder om zijn. Omdat je bij een opstelling meteen en vrijwel automatisch in de energie stapt van degene die je op dat moment representeert en van zijn of haar situatie in relatie tot de concrete hulpvraag, ervaar en voel je deze energie onmiddellijk. 

Robert

Vervolg: En daarmee ook de antwoorden op de concrete hulpvraag en/of de eventuele blokkade. Veel sneller en duidelijker dan bij andere, meer reguliere hulpverlenerstrajecten. Mijn ervaring met psychologen en/of psychotherapeuten is, dat zij eerst je leven in kaart brengen in een aantal gesprekken. En ja, dan ben je zo 5 tot 10 consulten verder, voordat er überhaupt aan een hulpvraag kan worden gewerkt. Het blijft vaak beperkt tot het ‘hoofd’, tot het cognitieve, het weten.

Robert

Vervolg: Bij een opstelling word je opnieuw in de ervaring geplaatst of zie en voel je die ervaring bij de andere deelnemers, waardoor het ‘spel al in één keer op de wagen kan worden gezet’. Je krijgt daardoor een duidelijker en vooral sneller beeld van eventuele blokkades en antwoorden op hulp- en levensvragen. Een bijzondere en krachtige ervaring, die ik iedereen van harte kan aanraden.”  

Robert

“Ik vond het erg bijzonder en zo ongelooflijk tegelijk, als representant kon ik echt voelen en dat op afstand van  bijna 200 km”.

Lucienne

Reviews familieopstelling met representanten (live)

Iedere keer blijft het weer bijzonder, of je nu representant bent of vraagsteller. Het heeft mij weer nieuwe inzichten gegeven die ik de rest van mijn leven mee kan nemen. Op deze manier kom je steeds een stapje dichter op jouw eigen plaats binnen de familie. Je voelt je bij Pauline direct thuis en krijgt zowel vooraf, tijdens als na hele fijne begeleiding. Ik kan het iedereen aanraden!

Wietske

Afgelopen week heb ik deelgenomen aan een opstellingenavond bij Pauline.
Wat een geweldige avond was dat. Vanaf binnenkomst voel je dat je welkom bent.
Pauline wist een fijne sfeer te creëren. Na een heldere uitleg en introductie was het tijd voor de opstelling van de avond.
Je kunt zien dat Pauline weet wat ze doet. Ze heeft weinig woorden nodig om naar de kern te gaan.
Magisch hoe een opstelling verloopt en zoveel invloed heeft op de vragensteller.

Dennis van Berlo

Vervolg: Ikzelf heb meegedaan als representant in de opstelling. Ik wist helemaal niets van de vragensteller en toch bleek achteraf dat de bewegingen die ik maakte zo herkenbaar waren voor de cliënt. Ook als representant ging ik naar huis met mooie inzichten. De hele avond voel je de oordeelloosheid en de positieve intentie van Pauline. Ik doe graag nog een keer mee en kan het anderen ook zeker aanraden (5 sterren).

Dennis van Berlo

"

Cliënt

Review familieopstelling 1 op 1 (online)

 

Lotte"Voor het eerst van mijn leven een online familieopstelling gedaan, wat ben ik blij dat die mogelijkheid er is. Na een paar live familieopstellingen gedaan te hebben, was deze online sessie een hele goede ervaring. Dankzij de goede en heldere begeleiding van Pauline tot de kern van de vraag kunnen doordringen. Verhelderende antwoorden ontvangen van Pauline. Het heeft me inzicht gegeven in de vraag die ik had, ik kan hier weer verder mee". 

 

Ik hoop je graag te ontmoeten op een van deze prachtige opstellingen!

Lieve groetjes,

Pauline Geluk-Hendriks

06-49666630